Banner

Over de musical

Muziek: Dolly Parton. Tekst: Patricia Resnick.

9 to 5 is het verhaal van Doralee, Violet en Judy. Drie collega’s die tot hun kookpunt gedreven worden door hun seksistische en egocentrische baas. Ze vormen een complot om hun baas te ontvoeren en de rollen om te draaien.

Gaan de dames er in slagen om hun kantoor te hervormen of valt alles in duigen wanneer de CEO op bezoek komt?

Geïnspireerd op de iconische film uit 1980 met Dolly Parton.

Regie: Anna van der Burgt.

choreografie: Soo Mee Beyers.

 

About

Stay Tuned!

via onze Facebookpagina

Een blik achter de schermen, beelden van onze repetities, allerlei nieuwtjes en leuke weetjes...
Via onze Facebookpagina "9 to 5 de musical" kan je het ontstaan van 9 to 5 mee volgen. Alles wat je moet weten, vind je hier terug. Heb je een vraag? Stel ze gerust. Benieuwd naar onze cast? Leer ze daar kennen.

Dussss... Like ons op Facebook!

Cast & Crew

Wij stellen met trots onze cast voor, maak kennis met onze spelers-zangers-dansers!

En natuurlijk zou dit alles niet mogelijk zijn zonder de inzet van het hele productieteam van De Speling.
Ook een groot applaus voor al wie achter de schermen deze productie ondersteunt.

Marjolein Kinsbergen

Doralee

Muziek speelt reeds sinds kleins af aan een centrale rol in Marjolein haar leven. Met daarbovenop een grote voorliefde voor de Disney-klassiekers en films zoals Moulin Rouge en Chicago zat de eigen stap naar musical er lang aan te komen. Ondertussen heeft ze er al een heel aantal producties opzitten waaronder twee bij De Speling. In Shout! speelde ze de eerder introverte Rood en meest recent zag je haar als de zeer dynamische Patty in Sisters of Swing.

Annelies Van Raemdonck

Violet

Zingen, Acteren en dansen en liefst een combinatie van de drie voor Annelies. Het repetitieproces en de voorstellingen als kersjes op de taart. Na de kunsthumaniora volgde zij een jaartje conservatorium Woordkunst aangevuld met zanglessen en toneel en een deeltijdse musicalopleiding OLV Frank Hoelen. Ze speelde bij verschillende Beverse verenigingen mee in heel wat theaterstukken. Maar muziektheater of liever Musical is voor haar net dat tikkeltje meer… Na Moulin Rouge 1 en 2 in regie van Steven de Lelie volgden Nonsens en Nonsens in Las Vegas onder de vleugels van Ronny Verheyen. Drie jaar geleden was er Shout The Mod Musical waar zij het gele meisje speelde en nu kriebelt het om in de rol van Violet te kruipen…

Veerle Van Ransbeeck

Judy

Veerle Van Ransbeeck werkt als onderwijsinspecteur bij de Vlaamse Overheid. Op jonge leeftijd had ze de theatermicrobe al te pakken en speelde ze mee in jeugdtoneel Radeske. Ze combineerde dit met zang- en danslessen bij de Young Artists School in Edegem. Op 17-jarige leeftijd zette ze haar eerste TV-stappen in de VTM-serie “Familie”. Daar speelde ze de rol van Joke aan de zijde van Kobe Ilsen en Mathias Coppens. Jaren later begon ze in haar vrije tijd steeds vaker gastrollen te spelen in kortfilms (Palookavil en Crossing Limits) en in TV-series (zoals Spoed, Tabula Rasa, Ghost Rockers, Studio Tarara). De meesten zullen haar herkennen uit de Kentnet-serie “4eVeR” waarin ze Sarah, de mama van Robin, speelde. Haar eerste musicalstappen zette ze vorig jaar als Marina in de Vreak-productie “Mixed Kebab, de musical”.

Wouter De Clerck

Franklin Hart

Wie kent Wouter niet? Maar toch zal ook hij zich binnenkort voorstellen aan het grote publiek...

Sam Michielsen

Joe

Van 9 to 5 - en ook wel regelmatig daarbuiten - is Sam actief als vertaler, copywriter, taaltrainer en reiscoach. Als acteur zag je hem misschien al aan het werk in Antwerpen, Sint-Niklaas of Leuven in producties als If/then, Jesus Christ Superstar, Grease, Chess, Jekyll & Hyde, The wild party... Zijn twee grote passies, musical en taal, smelten harmonieus samen in zijn werk als musicalvertaler. Vorig jaar werd zijn versie van 'Catch me if you can' in Sint-Niklaas en in Brussel opgevoerd en in september 2019 is zijn vertaling van 'Bonnie & Clyde' te zien in de grootse Benelux-première in Antwerpen, met Charlotte Campion en Juan Gerlo in de hoofdrollen. Met 9 to 5 sluit Sam dit gevulde musicaljaar af als Joe, de klungelige, maar gemotiveerde boekhouder.

Nathalie Dufrasne

Roz

Nathalie Dufrasne is een 29jarige kleuterjuf uit Grobbendonk. Dansen, zingen, songwriten en in musicals meespelen zijn haar voornaamste hobby's en doet ze dan ook met volle overgave en goesting!

Tom Haezendonck

Dwayne / Bob

Tom heeft in het verleden al vaak op de planken gestaan bij ATG en L&L Producties . Sinds enige tijd speelt hij ook bij De Speling. Hier kan deze creatieve duizendpoot zich dan ook verder ontplooien.
Tom is bij ons gestart in de intieme setting van de Kleine Fakkel. Daar speelde hij de dominante Dommy in het intrigerende stuk “Niets is wat het lijkt”. Verder was hij onder andere te zien in Madagaskar als Maurice, Kowalski en foosah-leider. En ook in cabaret stond hij mee te schitteren op de scène. Bovendien heeft Tom zich achter de schermen al bewezen als creatieve duizendpoot.
Toen Tom van dit nieuwe project hoorde kon hij niet wachten om ook hier zijn tanden te zetten. Hij is dan ook volledig klaar om zich te smijten in de rol van Dwayne

Saar Adriaensen

Kathy

SIk ben al sinds ik klein ben bezig met dansen en muziek maken. Ik heb verschillende jaren gedanst, onder andere in SAMWD Lier, en speel piano en saxofoon. Sinds een jaar of zes is daar ook musical bij gekomen. Dit is mijn eerste jaar bij De Speling. Mijn vorige producties waren bij BSO-producties en daarnaast neem ik ook musicallessen in SAMWD Lier. Ik heb er enorm veel zin in om er samen met heel de cast en crew geweldige voorstelling van te maken!

Amber Staal

Margareth

Amber startte al heel vroeg met lessen aan de ‘Academie voor Muziek, Woord en Dans’ in Mortsel. Hier volgde ze klassiek ballet, notenleer, piano- en zangles. Ook begon ze op vroege leeftijd met musicalstages bij ‘Het Koninklijk Ballet van Vlaanderen’ en ‘Jeugd en Muziek’. Daar is haar liefde voor musical ontstaan. Op haar zestiende werd Amber gekozen door Marc de Bel om één van zijn zusjes Kriegel te spelen in de Kriegelband. Daar deed ze heel wat podiumervaring op. Ze volgde na haar middelbare school een 7de jaar musical aan ‘de!Kunsthumaniora’ in Antwerpen om daarna toch te kiezen voor een studie leerkracht lager onderwijs. Toen verlegde ze haar focus van musical naar dans. Ze danste een aantal jaar bij ‘Fitopia' in Edegem en geeft sindsdien ook danslessen aan jongeren van 6 tot 18 jaar. De laatste jaren was ze te zien in enkele voorstellingen van BSO-producties, namelijk The Wedding Singer (2017), Grease (2018), Dikke Merde (2018) en Bonnie & Clyde (2019) waar ze ook als Dance Captain aan de slag ging.

Melissa Borgers

Candy

Melissa had de passie voor muziek al vroeg te pakken. Ze studeerde dan ook in het middelbaar muziek met optie jazz-zang. In de hogeschool studeerde ze af als leerkracht muziek. Nu staat ze op een geheel andere manier bijna elke dag op een podium. Dit heeft haar geïnspireerd om auditie te doen bij de speling. Musical heeft altijd op haar bucketlist gestaan en ze heeft nu echt wel de smaak te pakken.

Leen Gijs

Maria

Leen is al een hele tijd gepassioneerd door musical. Zo speelde ze mee in Oliver en Love Story bij BSO, volgde ze musicalles aan de muziekacademie in Knokke-Heist en deed ze een 7de jaar musical aan de Kunsthumaniora te Brussel. Nu zal ze te zien zijn in haar tweede productie bij De Speling, want vorig jaar stond ze nog te tapdansen in Stepping out - de musical. Naast musical heeft Leen ook een enorme passie voor radio maken en Improvisatietheater.

Sien Martens

Missy

Als kind ging Sien vaak naar het toneel in de grote Koekenstad. De liefde voor musical kwam er tijdens het opgroeien bij. Met muziekschool was muziek en haar cello nooit veraf. Het zingen komt altijd als vanzelf. In haar 9 to 5-leven ondersteunt ze leerkrachten bij het waarmaken van inclusief onderwijs. Een tolerantere wereld, daar droomt ze van. Net als meedoen met een musical. En kijk, dromen komen uit...

Jess Bosmans

Josh

Theater en entertainment zit er al in van toen hij uit de bloemkool kwam. Heeft altijd in het Schooltheater gespeeld en is vanaf 2013 actief in het vaarttheater in Schoten. Heeft daar toch een stuk of 8 producties meegedraaid. Waaronder ook een musical Sunjata de leeuwenkoning van Mali, waar hij de hoofdrol speelde... Dus zingen en dansen was zeker van de partij. Dat hij zijn passie en liefde voor theater niet geheim houd is duidelijk maar toch vond hij nog een talent. Imiteren... Heeft al 2 eigen shows geschreven en veel op tour geweest. Nu staat de voorbereiding van de 3e show even on hold zodat hij zich volop kan concentreren op dit knotsgekke en onwaarschijnlijke leuke project. Josh wordt dus de volgende naam op zijn lijstje van rollen.

Lucia Hermans

Dokter / Lensy

Lucia Hermans is al vanaf de lagere school bezig met theater. Ze doorliep het hele traject drama aan het deeltijds kunstonderwijs en bleef nog enkele jaren meedraaien als extra cast bij de eindexamens.
Nadien kreeg muziek de overhand. Onlangs maakte ze samen met volwassenen met een mentale beperking een muziektheater "De kleine Walvis", naar een waargebeurd verhaal van zwemster Lynne Cox.
Ze is enthousiast om via "9 to 5" nog eens te mogen proeven van theater!

Stijn Van Vlierberghe

Timsworthy

Stijn startte met zingen toen hij ongeveer tien jaar oud was. Hij volgde een opleiding klassieke zang aan de ‘Academie voor Muziek, Woord en Dans’ in Sint-Niklaas. Daar begon ook zijn interesse en passie voor de combinatie van acteren en zingen bij het gezelschap Belcanto. Vervolgens was hij te zien in verschillende producties bij verscheidene verenigingen: van Evita over Chess, Jekyll and hyde, Fiddler on the Roof, The Scarlet Pimpernel tot de Disney-klassieker Belle en het Beest. Al meerdere jaren geniet Stijn ervan om plezier te maken zowel op als achter de scène en hij kijkt dus ook enorm uit naar deze nieuwe uitdaging

Tom Maes

Dick / inspecteur / Zangcoach

Tom Maes is al heel wat jaren actief bij De Speling, zowel op als naast het podium. Hij was reeds te zien en horen in Jane Eyre, My Fair Lady en Cabaret, en was daarnaast achter de schermen actief als zangcoach bij oa. SHOUT! Voor het ensemble van "9 to 5" neemt hij opnieuw de zangbegeleiding voor zijn rekening. Ook buiten De Speling weten ze Tom altijd wel te vinden als muzikant, zanger of dirigent - als er maar muziek aan te pas komt !

Anna van der Burgt

Regie

Anna van der Burgt studeerde Musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Na haar studies werkte ze als zangeres, musicalactrice, kinderbegeleider en poppenspeelster in verschillende producties waaronder Mozart de Musical, Bumba en Kabouter plop en de Peppers. Bij De Speling kon u haar al bewonderen in Shout, My Fair Lady en Madagascar. Bij die laatste nam ze tevens de vocal coaching voor haar rekening. Met 9 to 5 doet ze haar regiedebuut waar ze enorm enthousiast in is gesprongen!

Soo Mee Beyers

Choreografie

Liefde voor muziek heeft Soo Mee al van kinds af, ze speelde al op jonge leeftijd viool. Later werd ze ook geïnspireerd door theater en in het bijzonder door dans en danstheater. Soo Mee’s passie werd zo groot dat ze na haar studies besloot dit op professioneel vlak verder te zetten. Ze rondde haar opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten dan ook succesvol af. Nu is ze actief bij verschillende gezelschappen, waaronder het Vlaams Muziek Theater, Theater Tol en De Speling. Naast het performen in binnen- en buitenland voor uiteenlopend publiek, choreografeert Soo Mee zowel eigen werk als musicalproducties. Voor De Speling werkte ze onder andere mee aan “SHOUT!”, “Sisters of Swing”, "My Fair Lady" en "Stepping Out". Ook debuteerde ze in 2018 jaar als regisseur-choreograaf met de familiemusical "Madagascar - een muzikaal avontuur". Haar artistieke kwaliteiten, zowel op als achter de scène, blijft ze overal ten volle inzetten. Voor De Speling danst, assisteert, choreografeert en/of creëert ze dit seizoen voor "De man die het wist", "9 to 5" en de herneming van "Cabaret".

Neem een kijkje

... achter de schermen